• slide
  • slide

Domusa Teknik Biomassaketels

Steeds meer Nederlandse huishoudens stappen over op duurzame energie. Met zon, wind, water en biomassa kunt u namelijk op efficiënte wijze energie opwekken. Het gebruik van gas is steeds minder vaak nodig, waardoor u flink bespaart op uw energierekening. Een toonaangevende leverancier die zich bezighoudt met het leveren van duurzame energie is Domusa Teknik. U kunt er onder andere terecht voor biomassaketels, warmtepompen, houtvergassing ketels en pellet ketels.
 
Biomassa: economisch ecologische warmte
Maar liefst 60 procent van de duurzame energie in Nederland is afkomstig van biomassa. Het staat bekend als economisch ecologische warmte, wat inhoudt dat er herbruikbare brandstoffen worden gebruikt om energie op te wekken. Denk bijvoorbeeld aan het recyclen van afvalstoffen van landbouwbedrijven. Met deze duurzame vorm van energie is het mogelijk om uw gehele woning te verwarmen zonder het gebruik van gas. Duurzame leverancier

Leverancier Domusa Teknik heeft al veertig jaar ervaring in de verwarming industrie. In de afgelopen decennia is er op het gebied van verwarmen en duurzaamheid veel veranderd. In het verleden leverde Domusa met name gas, olie en elektrische verwarming. Tegenwoordig houdt het zich bezig met duurzame vormen van verwarming, die Green Install in uw woning kan installeren. Zo kiezen steeds meer huishoudens voor warmtepompen en biomassa ketels. Soms zijn andere manieren van verwarming noodzakelijk voor hogere temperaturen in huis. In dat geval zou u bijvoorbeeld een houtvergassing ketel of pellet ketel van Domusa kunnen laten plaatsen.
 
Efficiënte en modulerende pellet ketels
De modulerende pellet ketels van Domusa staan bekend om hun efficiëntie. Hun vermogen loopt uiteen van 10 KW tot en met 150 KW. Dankzij verschillende innovatieve onderdelen hebben de pellet ketels een rendement van meer dan 95 procent. Zo bevatten ze onder andere een automatische brander reiniger en een zeer efficiënte warmtewisselaar.
 
Modern en duurzaam
Domusa heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zodoende moeten alle verwarmingsinstallaties voldoen aan strenge eisen. De pellet ketels hebben bijvoorbeeld een bijzonder lage uitstoot, wat goed is voor het milieu. De producten van Domusa gaan dan ook mee met hun tijd. Bovendien worden pellet ketels in de eigen fabriek in Spanje geproduceerd. Daardoor is er meer controle en kunt u kwaliteit verwachten. Wel is het belangrijk om bij het aanschaffen van een ketel van Domusa rekening te houden met uw eigen leefomstandigheden. Het product moet namelijk wel in de ruimte passen die u voor ogen heeft. Een ketel van 350 KG past bijvoorbeeld prima in een grotere ruimte, maar is minder geschikt voor kleinere oppervlaktes. In het laatste geval zijn pellets van 190 KG meer geschikt om te laten plaatsen.
 
Pellet ketels in de buitenlucht
Misschien heeft uw woning een relatief klein oppervlakte. Gelukkig betekent dit niet dat u geen pellet ketel kunt laten plaatsen. Domusa levert namelijk ook producten die uw buitenshuis kunt laten plaatsen. De vakmensen van Green Install nemen deze taak graag voor hun rekening. Daarbij plaatsen ze de ketel zo strak mogelijk tegen de muur. Om dit mogelijk te maken zit het rookkanaal aan de zijkant van de pellet ketel. De ketel is bijzonder sterk en goed bestand tegen vocht. Het bevat namelijk een omkasting van RVS, waardoor water geen schade kan aanrichten.
 
Houtvergassing ketels of lucht water warmtepompen
Misschien geeft u de voorkeur aan houtvergassing ketels of lucht water warmtepompen in plaats van pellet ketels. Ook in dat geval kunt u prima bij deze leverancier terecht. De houtvergassing ketels hebben een vermogen van 20, 30 en 40 KW. Deze ketels zijn eenvoudig te stoken omdat ze over een ingenieus rookgasafvoer systeem beschikken. Bovendien kunt u de ketel eenvoudig zelf beheren. Hetzelfde geldt overigens voor de lucht waterpompen van Domusa. Zorg er wel voor dat de warmtepomp goed is afgesteld op de boiler of het buffervat in woning. Dit zorgt ervoor dat uw woning optimaal wordt verwarmd en dat u geniet van een hoog rendement.
 
Een deskundig en vrijblijvend advies
Wilt u meer weten de producten van Domusa? Kijk dan eens op de product pagina van Domusa of neem gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 033-286 51 09. Vanzelfsprekend kunt u ons ook een mail sturen op info@greeninstall.nl
Contact
Greeninstall
't Achterhuis 10
3902 CX Veenendaal
Bel: 06 4946 6327
Vraag van de dag
V: Hydra Warmtepomp
A:
Bekijk ook andere veelgestelde vragen
Komt u langs?
 Bel voor een afspraak: 06 4946 6327