• slide
  • slide

Infrarood verwarming

Wat is infrarood verwarming?
Infrarood verwarming is een innovatieve en efficiënte verwarming die geschikt is voor vrijwel elke ruimte. De warmte straalt uit naar wanden, vloeren, plafonds en naar de meubels en andere objecten, dus niet naar de lucht. U ervaart een comfortabele warmte en voelt geen koude luchtstroom als er een deur opengaat. Infrarood warmte wordt opgeslagen in objecten en daaruit weer afgegeven aan de omgeving. In uw kamer blijft de temperatuur constant en is er geen verschil merkbaar tussen vloer en plafond. Een groot voordeel is bovendien dat u met deze efficiënte en effectieve verwarming minder energie verbruikt en dus kosten bespaart.

Voordelen van infrarood verwarming
Met infrarood verwarming kunt u op een duurzame manier precies de ruimtes verwarmen die u gebruikt. Misschien zult u even moeten wennen aan deze nieuwe manier van verwarmen, maar uw wooncomfort verbetert direct als u overstapt op infrarood verwarmen. Stelt u bijvoorbeeld een lage basistemperatuur in tussen de 16°C en 18°C, dan kunt u de thermostaat op 20°C instellen als u in de kamer bent. Met een app of een klokprogramma kunt u de instellingen gemakkelijk vastleggen.

Stil en onzichtbaar in het interieur
Kiest u voor infrarood verwarming, dan hoort u geen geruis meer van cv-pompen, leidingen of radiatoren. U heeft zelfs geen radiatoren meer nodig! Infrarood verwarmingspanelen kunnen aan het plafond bevestigd worden zodat er geen ruimte in uw kamer verloren gaat. Ook in de vorm van een wanddecoratie, desgewenst met uw eigen foto's, kunt u infraroodpanelen onzichtbaar in uw interieur verwerken. Deze verwarming is dus onhoorbaar en (bijna) onzichtbaar.

Onderhoudsvrij en eenvoudig te monteren
Infrarood panelen zijn onderhoudsvrij omdat er geen water doorheen stroomt zoals bij de conventionele radiator. De panelen zijn eenvoudig te monteren en draadloos te verbinden met een thermostaat, zodat er geen leidingen getrokken hoeven te worden. U wordt niet geconfronteerd met hak- en breekwerk in uw woning als u kiest voor infrarood verwarmen. De montagekosten blijven dus laag. Wie een gehele woning wil verwarmen met infrarood doet er goed aan vooraf met een bevoegde elektricien naar de stoppenkast te kijken. Green Install kan u uiteraard van professioneel advies voorzien. Wij kijken ook naar de draagkracht van wanden en plafonds, zodat u zeker weet dat de infrarood panelen op een verantwoorde manier worden aangebracht. 

Duurzaam en hoogwaardig materiaal
Een versmelting van eersteklas staal met hardglas zorgt voor een onverwoestbaar materiaal dat bekend staat als email staal. Van dit geëmailleerde staal worden panelen gemaakt met goede eigenschappen op het gebied van warmtestraling. De geleiding is minimaal, waardoor de panelen zelf niet erg heet worden en dus gewoon aangeraakt kunnen worden. U bent dus verzekerd van een veilige warmtebron waaraan niemand zich kan branden, ideaal in een omgeving met jonge kinderen.

Een deskundig en vrijblijvend advies
Green Install adviseert u graag over de mogelijkheden van infrarood verwarming in uw kantoor, woning, winkel, vakantiewoning of schip. Wij hebben de kennis, ervaring en expertise om de juiste capaciteit te berekenen, en u te adviseren over gecombineerde verwarmingssystemen. Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Green Install.  
Contact
Greeninstall
't Achterhuis 10
3902 CX Veenendaal
Bel: 06 4946 6327
Vraag van de dag
V: Jolly Mec kachels
A:
Bekijk ook andere veelgestelde vragen
Komt u langs?
 Bel voor een afspraak: 06 4946 6327