• slide
  • slide

Buffervaten

Duurzame energie is een belangrijk thema in de Nederlandse samenleving. Steeds meer huishoudens maken gebruik van zon, wind en water om energie op te wekken. Denk alleen al aan het steeds grotere aantal zonnepanelen die je op de daken vindt. Maar wist je dat zestig procent van alle duurzame energie in ons land afkomstig is van een andere energiebron, namelijk biomassa? Het is zeer gunstig voor het milieu en uw portemonnee. Bovendien kunt u de warmte die u niet direct nodig hebt eenvoudig opslaan in buffervaten.

Biomassa: een vorm van duurzame energie

Biomassa is een voorbeeld van economisch ecologische warmte. Het houdt in dat er op een duurzame manier energie wordt opgewekt. Om dit mogelijk te maken worden er herbruikbare brandstoffen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan afvalstoffen van landbouwbedrijven of houtsnippers. U kunt met de verschillende vormen van biomassa uw gehele woning verwarmen zonder dat u zeer veel energie hoeft op te wekken. Dit is beter voor het milieu en uw energierekening valt er lager door uit. In het verleden ging de warmte die niet nodig was vaak verloren. Tegenwoordig zijn er echter buffervaten beschikbaar waarin u de energie kunt opslaan. Op een later tijdstip kan de warmte alsnog worden gebruikt. Een buffervat is dan ook een efficiënte manier van opslag en minder belastend voor de natuurlijke omgeving.

Wat is de gemiddelde inhoud van een buffervat?

De ervaren vakmensen van GreenInstall plaatsen de buffervaten in uw woning. De inhoud van deze vaten varieert van 300 tot 5000 liter. Laat uw keuze afhangen van uw eigen wensen. Zo zijn er buffervaten met warmtewisselaars, maar behoort ook elektrische verwarming tot de mogelijkheden. De bedoeling is dat de buffervaten op efficiënte wijze worden verwarmd. Ook dienen ze op temperatuur te worden gehouden. Is dit het geval, dan kunt u alle kamers in uw woning op duurzame wijze verwarmen. Daarmee creëert u een fijn en behaaglijke thuissituatie.

Wat zijn de voordelen van buffervaten?

Buffervaten brengen diverse voordelen met zich mee. Zo zijn ze zeer geschikt voor CV haarden, warmtepompen, zonneboilers, biomassa pellet ketels en ketels op gas oX elektriciteit. Verdiep u van tevoren altijd in de werking van de buffervaten die Green Install in uw woning plaatst. Daardoor kunt u in overleg passende buffervaten met bijvoorbeeld elektrische verwarmingselementen of warmtewisselaars laten plaatsen. Misschien wilt u graag een zonneboiler laten plaatsen. Een boiler vormt doorgaans de basis van een verwarmingssysteem. Een zonnecollector werkt alleen wanneer u gebruik maakt van een buffervat. Hetzelfde geldt voor een warmtepomp of een CV haard. Het zorgt ervoor dat water een goede temperatuur heeft, waardoor u zowel uw woning als het sanitair op een efficiënte manier kunt verwarmen.

Bespaar op uw gaskosten

Met buffervaten kunt u eenvoudig besparen op uw gaskosten. Neem bijvoorbeeld het gebruik van een zonneboiler. Water wordt in dat geval verwarmt met de gratis energie van de zon. Dit is ideaal wanneer u bijvoorbeeld wilt gaan douchen of in bad gaat. Hou bij het aanschaffen van een duurzame installatie rekening met uw waterverbruik. Over het algemeen verbruikt een douche vijf tot tien liter per minuut aan water. Voor een bad is dit 100 liter per keer, hoewel dit uiteraard per huishouden kan verschillen. Ook apparaten zoals de wasmachine en vaatwasmachine gebruiken veel water. Onderzoek hoeveel water u tijdens het douchen en baden gebruikt en kijk dan hoe groot uw installatie moet zijn.

Het gebruik van een zonneboiler

Zonneboilers werken niet alleen perfect in de zomermaanden, maar ook in het voor- en najaar en in de winter. Ook in de koudere periodes van het jaar creëert met de boiler en buffervaten veel warmte in huis. U wekt op een duurzame manier energie op, en dit is duidelijk terug te zien op uw energierekening. Bovendien is het warme water niet alleen geschikt voor de douche en het bad. Ook uw vaatwasmachine en de wasmachine werken prima met het warme water. Eventueel kunt u deze boiler samenvoegen met een pellet kachel of een CV haard. Natuurlijk mogen de buffervaten van GreenInstall daarbij niet ontbreken. Op die manier kunt u zonder gas uw gehele woning verwarmen en geniet u iedere dag van een fijne woonomgeving.

Een deskundig en vrijblijvend advies

Wilt u meer informatie of advies over buffervaten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Green Install. We plannen graag een afspraak voor u in met een van onze adviseurs. U kunt ons bellen op telefoonnummer 033-286 51 09. U kunt ons ook een mail sturen op info@greeninstall.nl
Contact
Greeninstall
't Achterhuis 10
3902 CX Veenendaal
Bel: 06 4946 6327
Vraag van de dag
V: Walltherm
A:
Bekijk ook andere veelgestelde vragen
Komt u langs?
 Bel voor een afspraak: 06 4946 6327