• slide
  • slide

Biomassa ketels

De duurzame voordelen van het stoken van de Cv-installatie op biomassa is de meeste mensen inmiddels niet meer ontgaan. Op een milieuvriendelijke manier uw woning voorzien van warmte, zonder grote aanpassingen te maken aan de bestaande installaties, is niet alleen ecologisch maar ook economisch zeer interessant. De mogelijkheid om te stoken met een biomassaketel is met name zeer aantrekkelijk voor iedereen die niet direct behoefte heeft om een biomassahaard in de woonkamer te plaatsen. Zo geniet u wel de voordelen van biomassa stoken, maar ondervindt uw interieur geen fundamentele verandering.

De voordelen van een biomassaketel
Een van de belangrijkste voordelen van een cv-ketel die gestookt wordt op organische grondstoffen is uiteraard de geringere aanslag op het milieu. Biomassaketels worden namelijk gestookt met een brandstof die wordt gemaakt uit verschillende organische materialen, zoals bijvoorbeeld hout, gft-afval, maar ook plantaardige olie, mest en speciaal hiervoor geteelde gewassen.
 
Met een biomassaketel die wordt geplaatst door Green Install geniet u echter van meer voordelen dan alleen het verkleinen van uw ecologische voetafdruk. Onze moderne ketels zijn voorzien van een sensoren die helpen om de verbranding in de ketels helemaal af te stemmen op de omgevingstemperatuur. U hoeft hier niets voor te doen, want onze biomassaketels werken volledig autonoom. Met dit systeem behaalt u een grote rendementsverbetering, die het goedkoper stoken financieel nog aantrekkelijker maakt.
 
Kiest u ervoor om naast de ketel een buffervat op te stellen, dan haalt u in combinatie met een zonneboiler nog meer rendement uit uw cv-installatie. Op zonnige dagen zal het buffervat met hulp van de zonneboiler op temperatuur worden gehouden. Op deze manier wordt eenvoudig een grotere besparing gerealiseerd.

U merkt geen enkel verschil met uw bestaande cv-ketel
Een veel gehoorde vraag is of mensen nou ook verschil merken op gebied van comfort in vergelijking met hun bestaande cv-ketel op fossiele brandstoffen. Ons antwoord daarop is kort en duidelijk: nee. Onze ketels werken volledig autonoom en eenmaal geïnstalleerd heeft u er, los van het standaard onderhoud, geen omkijken meer naar. In wezen is het enige grote verschil met bijvoorbeeld een gasgestookte cv-installatie, het feit dat u af en toe zelf de brandstof van de ketel moet bijvullen. Om dit bijvullen zo gemakkelijk mogelijk te maken, bieden we u de mogelijkheid om een bio brandstofopslagtank aan te schaffen, waarin u grote hoeveelheden brandstof kunt opslaan. Zo wordt het bijvullen echt kinderspel.
 
Om ervoor te zorgen dat uw biomassaketel te allen tijde optimaal blijft functioneren, biedt Green Install zijn klanten de mogelijkheid een handig onderhoudscontract af te sluiten. Met dit contract heeft u de zekerheid dat ieder jaar professioneel onderhoud aan uw ketel zal plaatsvinden. U zit dan nooit meer onverwacht in de kou vanwege een defecte ketel. Doet u het onderhoud toch liever zelf? Geen enkel probleem. We helpen u graag op weg met advies en instructie, zodat u zelf met uw biomassaketel aan de slag kunt.

Wilt u meer informatie of een concrete uitleg bij uw situatie?
Wij kunnen ons voorstellen dat u weleens zou willen weten wat een biomassaketel nou concreet zou betekenen in uw specifieke woonsituatie. Of misschien wilt u een rekenvoorbeeld zien van de voordelen die biomassa uw huishouden kan bieden. Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op en we plannen graag een afspraak met een van onze adviseurs voor in. Vanzelfsprekend kunt u ons ook een mail sturen op info@greeninstall.nl
Contact
Greeninstall
't Achterhuis 10
3902 CX Veenendaal
Bel: 06 4946 6327
Vraag van de dag
V: Altech
A:
Bekijk ook andere veelgestelde vragen
Komt u langs?
 Bel voor een afspraak: 06 4946 6327